Monday 5 March 2012

Nova „kanonada“ Real Madrida

Ubedljivom pobedom u 26. kolu Primere madridski Real nastavio je da „grabi“ ka tituli prvaka. U nedelju je, iz prestonice sa pet golova u mreži ispraćen Espanjol (5:0), a uz standardnog Kristijana Ronalda istakli su se Iguain i Kaka. Valensija je „upisala“ minimalnu pobedu na gostovanju Granadi (1:0) a nešto sigurniji nastup imao je Atletik klub koji je na svom „San Mamesu“ savladao Sosijedad (2:0). U subotu je Barselona, sa igračem manje na terenu bila prejaka za Hihon (3:1) a istim rezultatom slavila je i Malaga na gostovanju ekipi Hetafea.


Nezaustavljivi Real Madrid još jednom je „pregazio“ protivnika pred brojnim navijačima na stadionu „Santjago Bernabeu“. Murinjov sastav savladao je Espanjol sa čak 5:0 i sačuvao ubedljivu prednost pred drugoplasiranom Barselonom na tabeli takmičenja. Prvu prednost domaćinu utakmice doneo je Kristijano Ronaldo u 23., da bi prednost Reala duplirana nakon što je tačno petanest minuta kasnije golmana Fransiska Kasilja savladao Kedira. Gostovo na samom početku drugog polovremana Madriđani su golom Iguaina najavili rasplet, a sve je u smeru atrakcije otišlo kada je Argentinac u 66. minutu asistirao Kaki za 4:0. Reviju pogodaka na najvećem stadionu u Madridu zatvorio je, petnaestak minuta pre kraja svojim drugim golom Gonzalo Iguain.
Pobedu domaćoj Saragosi (2:1) nad Viljarealom doneo je Abraham u trećem minutu sudijske nadoknade. Pre toga gosti su poveli preko Martinusija, dok je prvi pogodak za Himenezov tim postigao Luis Garsija u 85. minutu. Pred punim tribinama „San Mamesa“ domaći Atletik klub savladao je Real Sosijedad sa 2:0 golovima Susaete u 25. i 81. minutu. Posle dva uzastopna poraza trećeplasirana Valensija uspela je da dođe do pobede i zadrži mesto na tabeli i „bezbednih“ šest bodova prednost nad ekipom iz glavnog grada Baskije. Rezultatom 1:0 Emerijev tim slavio jena gostovanju Granadi. Jedini gol za goste postigao je Sofijan Feguli, posle asistencije Žonasa u 32. minutu.
Bez suspendovanog Mesija u sastavu Barselona je u subotu, rezultatom 3:1 pobedila ekipu Sporting Hihona. Prednost domaćinu doneo je Inijesta posle kombinacije sa Adrijanom u 42. minutu. Početak drugog dela doneo je nevolje Kataloncima. U 46. minutu Pike je, kao poslednji igrač odbrane srušio De las Kuavasa što je, po sudiji Karlosu Velasku Karbalju bilo dovoljno za crveni karton. U tom trenutku trener Klemente uz Karmela na teren šalje Davida Barala, kome nije bio potreban ni čitav minut da pogodi gol i izjednači rezultat. Ipak i sa deset fudbalera na terenu domaći tim je dominirao. Barsa je drugi put na meču stigla do prednost sjajnim pogotkom Kejte koji je u 79. minutu savladao golmana Huana Pabla. Ono malo neizvesnosti uklonio je Ćavi koji je, dva minuta pre početka nadoknade svojim šestim golom u sezoni postavio konačan rezultat.
Dve utakmice odigrane u subotu završene su bez pobednika. Majorka je, na svom stadionu „jurila“ prednost Osasune koja je od finiša prvog poluvremena vodila golom Sehuda. Domaći su do boda stigli u 73. minutu kada je za konačnih 1:1 pogodio Nsue. Istim rezultatom završen je i duel domaće Sevilje i Atletiko Madrida. Gosti su poveli preko Salvija još u 9., a izjednačio je Dijara u 54. minutu meča. Ekipa Malage „upisala“  je uspešno gostovanje Hetafeu (3:1). Madriđani su poveli golom Dijega Kastra u finišu prvog dela, ali je Garsijin tim poklekao u nastavku utakmice. Andalužani su izjednačili preko Eliseua u 57. minutu. Kada se učinilo da će Hihon ostati neporažen gosti su u finišu postigli još dva gola i trijumfalno napustili prestonicu. U 82. minutu pogodio je Tulalan, a „zavesu“ na predstavu spustio je Kazorla u drugom minutu nadoknade.
Ukupno šest pogodaka i pobeda domaćina (4:2) epilog su susreta Rajo Valjekana i Rasinga u predgrađu Madrida. U prvih pola sata za goste iz Santandera pogodili su Torehon i Kolsa, ali je ostatak utakmice u potpunosti pripao „Valjekanosima“. Dva gola Mičua, u 45. i 64.  minutu doneli su izjednačenje Sandovalovom timu. Za prvo vođstvo domaćih pogodio je Raul Tamudo u 67., da bi sve bilo rešeno u 72. minutu kada je aistenciju Dijega Koste u novi gol Rajo Valjekana pretvorio Piti. 
Poslednji susret 26. kola odigraće se u ponedeljak u Valensiji gde će ekipa Levantea ugostiti Real Betis.
Tabela:
  1. Real Madrid  67
  2. Barselona  57
  3. Valensija  43
  4. Atletik Bilbao  37
  5. Malaga  37
  6. Levante  35
  7. Osasuna  35
  8. Rajo Valjekano  34
  9. Atletiko Madrid  33
  10. Sevilja  33
  11. Espanjol  33
  12. Real Betis  30
  13. Real Sosijedad  30
  14. Majorka  29
  15. Hetafe  29
  16. Granada  28
  17. Viljareal  27
  18. Rasing Santander  24
  19. Sporting Hihon  21
  20. Real Saragosa  18      

No comments:

Post a Comment