Sunday 4 March 2012

Espanyol nemoćan u Madridu!!!

Real Madrid je ponovo na deset bodova prednosti nad Barcelonom. Kraljevi su večeras u 26. kolu Primere ubjedljivo na Santiago Bernabeu savladali Espanyol rezultatom 5:0.
Espanyol nemoćan u Madridu

Nakon prvih dvaedesetak minuta u kome velikih uzbuđenja nije bilo, Real do prednosti dolazi u 224 minuti. Pogriješio je jedan igrač Espanyola, Mesut Ozil sjajno dodaje do Ronalda koji postiže gol za vodstvo od 1:0. što je bio njegov 30 gol u Primeri ove sezone.

Jedinu priliku Espanyol je imao u 38. minuti kada Verdu snažno šutira a preko 25 metara, no pravo u Cassilasa. Na 2:0 rezultat je poveća Khedira već u narednom napadu. Sjajno su kombinovali Ronaldo i Ozil, ovaj drugi je ponovo uputio fenomenalnu asistenciju a Khediri nije bilo teško da se petneastak metara laganim udarcem savlada golmana gostiju Cassilu.

Ronaldo je dobru priliku porpustio u drugoj minuti sudijske nadkonade, no njegov dobar udarac brani Cassila.

U nastavku utakmice na samom otvaranju Real povećava prednost na 3:0. Kaka je u 47. minuti fenomenalno asistirao za Gonzala Higuaina koji postiže lijep pogodak za povećanje vodstva izabranika Jose Mourinha.

Da nije bilo na golu gostiju Cassile Real je mogao u potpunosti demolirati goste iz Barcelone. Ronaldo je ponovo u 58. minuti izašao sam pred Cassilu. mo golman Espanyola fenomenalno brani.

Sjajnu igru u ovom susretu Kaka je krunisao golom u 67. minuti kada je odličnim šutem iskosa sa desne strane, te pogađa sami donji ugao gola Espanyola za 4:0.

Kaka je svoje majstorstvo dokazao u 78. minuti kada je odlično prošao po lijevoj strani. Uposlio je Higuaina koji svojim drugim golom pogađa za 5:0.

Higuan je nešto kasnije imao novu dobru priliku, no večeras je golman Espanyola Cassila spasio svoj tim prave katastrofe u ovom susretu.

Susrte je zatvorio prilokom mladi Morata, no i njegov udarac je odbranio golman gostiju, pa je tako ostalo konačnih 5:0.

No comments:

Post a Comment