Saturday 3 March 2012

Najskuplji igrači Primere: Predstavljamo desetoricu veličanstvenih!!!




Najskuplji igrači Primere: Predstavljamo desetoricu veličanstvenih
Foto: AFP
DESETORICA veličanstvenih španjolske Primere ne izazivaju nikakvo veliko iznenađenje kod iole boljeg poznavatelja nogometnih zbivanja u tom dijelu svijeta. Više manje svi igrači, barem oni koje je Goal.com svrstao na listu, igraju za Barcelonu ili Real Madrid. Jedini na popisu koji nije član Reala ili Barce je Kolumbijac Falcao, inače igrač Atletico Madrida.
Xavi najkorisniji igrač
Kako bi stvorili dojam napetosti, listu ćemo početi otkrivati od desetog mjesta gdje se smjestio Iker Casillas. Kapetan Real Madrida, a ujedno i legenda kluba, spada u najčvršću kariku Mourinhove momčadi, koja ove sezone kroči prema prvom naslovu od 2008. godine.
Casillasova tržišna vrijednost iznosi 35 milijuna eura. Možda će se mnogi začuditi, ali iste je vrijednosti u eurima i Xavi, koji broji 15. sezonu u dresu Barce. Iako ga se procjenjuje na 35 milijuna eura, nogometni stručnjaci, navijači, treneri ali i sami igrači znaju kako bi David Villa, Alexis i ostala napadačka mašinerija Katalonaca bila bez municije da nije Xavija.
Falcao među divovima Primere
Među divovima smjestio se već ranije spomenuti Kolumbijac Falcao. Njegova tržišna vrijednost je poput Xavijeve i Casillasove, 35 milijuna eura, ali mnogi smatraju kako je pred njim velika karijera i da će mu vrijednost samo rasti. Da nije riječ o pukom nagađanju stoji podatak kako je ovaj 26-godišnji Kolumbijac u tekućoj sezoni Primere odigrao 21 utakmicu, od čega je 15 puta zatresao mrežu. U Europa ligi odigrao je osam utakmica i pritom je postigao pet pogodaka.
Procjenjuje se da je 35 milijuna eura i tržišna vrijednost Xabija Alonsa, igrača u kojeg Jose Mourinho beskrajno vjeruje. Ovim igračima mogli bi pridružiti i Karima Benzemu, Gonzala Higuaina, Davida Villu, Sergia Busquetsa, što samo potvrđuje dominaciju Reala i barce u Primeri.
Vezni red Barcelone - najskuplji vezni red
Drugi dio ljestvice, onaj skuplji, započinje s Danijem Alvesom. Njegova tržišna vrijednost doseže 36 milijuna eura, što samo potvrđuje kako je jedan od najcjenjenijih i najboljih braniča u svijetu. Njegov klupski kolega Gerard Pique vrijednosti je 38 milijuna eura, a sliku potpune Barcelonine dominacije upotpunjuju Cesc Fabregas i Andres Iniesta. Fabregasu, koji je doveden iz Arsenala kao svojevrsna zamjena Xaviju, procjenjuje se vrijednost na 55 milijuna eura. Treći najskuplji igrač u Primeri je Andres Iniesta. Mozak Barce vrijedi 65 milijuna eura.
Ronaldo najbolji strijelac
Na drugom mjestu smjestio se Cristiano Ronaldo, a njegova vrijednost iznosi 90 milijuna eura. Portugalac je zaludio sve navijače Reala, a svoje mjesto među legendama zacementirao je golovima. I to puno njih. Ovosezonski učinak mu je i više nego ubojiti. U Ligi prvaka dosad je odigrao pet utakmica, od kojih je zabio četiri puta, upisavši pritom dvije asistencije. U Primeri je igrao u 24 susreta, od čega se 29 puta upisao u listu strijelaca. Podsjećamo, otkako je prije dvije i pol godine stigao u Real iz Manchester Uniteda zabio je 123 pogotka, te je trenutno na popisu najboljih Realovih strijelaca u povijesti na 13. mjestu.
Lionel Messi kralj Primere
Prvo mjesto pripalo je po Lionelu Messiju. Argentinac vrijedi 100 milijuna eura i trenutno je najskuplji i najbolji igrač Primere. Za Barcu je u Ligi prvaka odigrao ove sezone šest utakmica zabivši pritom sedam golova. Uz sedam golova upisao je još i četiri asistencije. Na Svjetskom klupskom prvenstvu u dvije utakmice postigao je dva gola i upisao dvije asistencije. U ovoj sezoni Primere Messi je nezaustavljiv. Argentinčev učinak je 24 odigranih susreta, 28 postignutih golova i 10 asistencija. A sezona još uvijek nije gotova.
Najskuplji igrači Primere
1. Messi 100 milijuna eura

2. C.Ronaldo 90 milijuna eura

3. Andres Iniesta 65 milijuna eura

4. Cesc Fabregas 55 milijuna eura

5. Gerard Pique 38 milijuna eura

6. Dani Alves 36 milijuna eura
7.Xabi Alonso 35 milijuna eura

8. Falcao 35 milijuna eura

9. Xavi 35 milijuna eura

10. Iker Casillas 35 milijuna eura

No comments:

Post a Comment