Sunday 26 February 2012

Real minimalno protiv Vallecana

Madridski Real namučio se danas na gostovanju kod Rayo Vallecana, ali na kraju “ludim” pogotkom Cristiana Ronalda stigao do tri boda.

Rayo Vallecano u svakom slučaju nije klub protiv kojeg i jedan Real može unaprijed upisati bodove. Izabranici Josea Ramona Sandovala salvili su u posljednje tri utakmice, a pred svojim navijačima odigrali su odličnu utakmicu protiv Kraljeva.
Prvo poluvrijeme nije bilo zanimljivo, a najbolju priliku imao je domaći sastav, kada je pogodio i stativu gola Ikera Casillasa. Real je imao dosta sreće.


U nastavku Real iz prve konkretne prilike postiže pogodak. Igrala se 54. minuti, Mesut Oezil je izveo korner s lijeve strane, nastala je gužva pred golom Joela, a onda je Ronaldo s nekih 11 metara lucidno petom loptu pored brojnih igrača poslao u mrežu. Doista nevjerovatan pogodak fantastičnog portugalskog nogometaša, prvog strijelca Primere.

Rayo je poslije primljenog gola krenuo ofanzivnije, imao nekoliko stopostotnih prilika, ali Cassilasova mreža ostala je netaknuta. U finišu je Michu zbog oštrog starta nad Khedirom isključen, a u prvom dijelu je i Pepe trebao na hlađenje, no tada se sudija nije oglasio. Tamudo je mogao pokvariti slavlje Realu u 90. minuti, ali nije se snašao nakon tri na dva kontre domaćih.

Real je tako u 24. utakmici stigao 21. pobjede i sada ima 13 bodova prednosti nad Barcelonom. Katalonci su pod velikim pritiskom, pogotovo jer večeras gostuju na Vicente Calderonu kod Atletico Madrida.

No comments:

Post a Comment